Over ons

Hieronder kan je meer info vinden over onze geschiedenis en externe samenwerkingen.
Voor onze missie en visie verwijzen wij je graag door naar de de overkoepelende pagina van de vzw Zorggroep Zusters van Berlaar.

Meer info over:

onze geschiedenis  externe samenwerkingen

Eind 2014 ging in Berlaar de bouw van start van de 8ste voorziening van de vzw Rusthuizen Zusters van Berlaar. Naast het instituut van het Heilig Hart van Maria en in een deel van de vroegere Kloostertuin werden de eerste stenen gelegd van een nieuw woonzorgcentrum. Naast 67 kamers voor zorgbehoevende ouderen uit de regio werden er ook 24 assistentiewoningen voorzien voor de actieve senior.

De start van het nieuwe schooljaar op 1 september 2016 luidde meteen ook de opening in van het woonzorgcentrum. Enkele weken later waren de kamers bijna volledig bezet en namen de bewoners van de assistentiewoningen definitief hun intrek.

In 2018 wijzigde de naam van de overkoepelende vzw van “Rusthuizen” naar “Zorggroep Zusters van Berlaar

In het kader van de wettelijke normen, werkt ons woonzorgcentrum samen met het Imeldaziekenhuis in Bonheiden en met de afdeling palliatieve zorg van het H.-hartziekenhuis in Lier. Er bestaat ook een samenwerkingsverband met het Palliatief Netwerk Mechelen.

Daarnaast werken wij samen met verschillende thuiszorgdiensten en woonzorgcentra in de buurt maar ook met het expertisecentrum dementie.