Over ons

Onze geschiedenis en externe partners

Korte geschiedenis

Eind 2014 ging in Berlaar de bouw van start van het de 8ste voorziening van de vzw Rusthuizen Zusters van Berlaar. Naast het instituut van het Heilig Hart van Maria en in een deel van de vroegere Kloostertuin werden de eerste stenen gelegd van het nieuwe woonzorgcentrum.

Op 1 september 2016 luidde de start van het nieuwe schooljaar ook meteen de opening in van het woonzorgcentrum. Enkele weken later waren alle kamers zo goed als volzet en namen ook de bewoners van de assistentiewoningen definitief hun intrek.

In 2018 wijzigde de naam van de overkoepelende vzw naar  vzw Zorggroep Zusters van Berlaar. In de daaropvolgende jaren werd de zorg voor thuiswonende ouderen verder uitgebouwd. In 2022 opende “Balderhuys” zijn deuren. Dit nieuwe gebouw op de site van het voormalige schoolpaviljoen vormt sindsdien de uitvalsbasis voor de thuisverpleging, het lokaal dienstencentrum én een dagverzorgingscentrum.

Externe samenwerkingen

In het kader van de wettelijke normen, werkt ons woonzorgcentrum samen met het Imeldaziekenhuis in Bonheiden en met de afdeling palliatieve zorg van het Heilig Hart ziekenhuis in Lier. Er bestaat ook een samenwerkingsverband met het Palliatief Netwerk Mechelen.

Daarnaast werken wij samen met verschillende thuiszorgdiensten en woonzorgcentra in de buurt maar ook met het expertisecentrum dementie.